ACTIVITAT Cicle de 3 xerrades a l’Ombeliqo (trimestral)

 

Acompanyar a l’infant: moviment lliure, comunicació i joc.

Des de la Pedagogia Pikler-Loczy es treballa de forma globalitzada i transversal els diferents aspectes del desenvolupament, tant la qüestió del Moviment Lliure i l’activitat autònoma, el Joc Lliure i espontani, passant per tots els moments de cura quotidiana (higiene, menjar i son), la forma de relacionar-nos, comunicar-nos, tocar, anticipar i establir diàlegs de forma eficaç amb el nadons i infants, així com la qüestió dels límits, l’autoritat i el paper de l’adult en l’acompanyament, que ha d’esdevenir conscient i en constant formació, sempre enfocat a que l’infant pugui generar en sí mateix un sentiment de competència dins aquest món (entorn psicosocial i cultural), així com un desenvolupament harmònic de la seva personalitat.

A Teta-à-Porter, però, no busquem la ortodòxia, recollim la mirada i les potències que impulsen en infants i adults i treballem per a una criança curosa, que integri les necessitats dels nadons així com la de les seves famílies en la criança, especialment els processos i les expressions de les maternitats, oferint eines, informació un coneixement enfocat tant a la resolució practica quotidiana com al treball de la mirada.

 

 

1.El Moviment Lliure i l’Activitat Autònoma en el sí de la família.

Què implica el moviment lliure? I l’autonomia què vol dir realment? Es veritat que aprenen a caminar sols, i a seure? Gatejarà? L’haig d’estimular? Com preparo la casa? Com l’acompanyo? I la qüestió del vincle com es gestiona? Faig tard? I tot això per a què?

Data: 16 de novembre del 2017 a les 17:30

Preu: 17€ persona / 22€ parella

 

2.  La comunicació i la cura quotidiana amb nadons i infants petits: mirar, tocar i anticipar.

Com agafem els nadons per a respectar la seva fisiologia i que es sentin segurs? Quines eines tenim a l’abast a per a que el canvi de bolquers, el vestir, el banyar-se o l’alimentació esdevinguin moments de plaer i no de conflicte? I en els moments de conflicte o frustració, com l’acompanyo? Com ens comuniquem amb els infants per a promoure l’autonomia i el seu sentiment de competència? Quins missatges els hi enviem quan els mirem, parlem i toquem?

Data: 15 de febrer del 2018 a les 17:30

Preu: 17€ persona / 22€ parella

 

3. El joc des de el moviment, l’activitat espontània i els materials desestructurats:

El paper de l’adult. Què proporciona en el nadó i l’infant petit l’experiència del joc lliure? Mai hem d’ensenyar a jugar als infants? I si em demana que juguem junts? I si no té interès per res? Què son i per a què serveixen el materials desestructurats? I la resta de joguines, no serveixen? Com preparo casa meva? Què m’ofereixen els parcs i el mobiliari urbà? Com vetllem per a la seva seguretat en l’acció? I la qüestió dels límits? Quin és el meu paper en tot plegat?

Data: 17 de maig del 2018 a les 17:30

Preu: 17€ persona / 22€ parella

 

*Preu especial tres tallers: 45€ individual / 60€ parella

++++ LES RESERVES A lombeliqo.es

 

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *